Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarmısaklı tavuk

Tavuğa tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdan yardımıyla kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine koyun. Tereyağını parça parça üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında bir saat pişirin. Ayıklanmış sarmısakları tepsiye koyun, 15 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın. Tavuğu dilimleyip, tabağa alın. Tepside biriken suya, iki su bardağı suyu ekleyip, sarmısaklarla kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarmısak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz

* * *
Bahar çorbası
Tencereye margarini alın. Eriyince küçük doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Suyu ekleyin. Kaynayınca, rendelenmiş domatesi ilave edin. Domatesler eriyince incecik kıyılmış marul yapraklarını, tere yaprağını ve maydanozu katın. Beş dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiber ilave edin. Limon suyu ve sirkeyi üzerinde gezdirip servis yapın.

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet biber
5 su bardağı su
1 adet domates
Yarım göbek marul
Yarım demet maydanoz
Birkaç dal tere yaprağı
Tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 adet limonun suyu
Karabiber

* * *
Kağıt helva pastası
Kremayı birkaç dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, buzdolabında bir saat bekletin. Daha sonra kağıt helvaların arasına, dolaptan aldığınız kremayı sürün. En üstünü de kremayla kaplayın. Dilediğiniz meyveyle süsleyerek, tatlıyı servis yapın.

Malzemeler
5 adet kağıt helva
250 gr. krema
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA