Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanak çorbası

Soğanı yemeklik doğrayın. Ispanakları yıkayıp, temizleyin. İnce ince kıyın. Margarini tencerede iyice eritin. Soğan ve ıspanağı yağda kavurun. Unu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Suyunu ilave edip, kaynatın. Limon suyu ve yumurtayı tuzla birlikte ayrı bir kapta çırpın. Karışıma çorbadan birkaç kaşık ilave edip, ılıtın. Daha sonra karışımı yavaş yavaş çorbaya döküp karıştırın.

MALZEMELER
1 adet soğan
500 gram ıspanak
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
6-7 su bardağı su
1 adet limon suyu
1 adet yumurta
Tuz

* * *

Mantar gulaşı
Dolmalık biberleri yıkayıp, temizleyin. Dörde bölüp, ızgarada çevirin. Üzerindeki zarı soyun. İnce ince kıyın. Soğanları küp biçiminde doğrayın. Mantarları yıkayıp, dörde bölün. Yağda sote edin. Soğanları ilave edin. Kırmızıbiber ve tuzu serpin. Domates püresini de ilave edin. En son olarak ince kıydığınız biberleri tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp, üç-dört dakika pişirin. Daha sonra üzerine kremayı ekleyin.

MALZEMELER
4 adet dolmalık kırmızı biber
2 adet soğan
600 gram mantar
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı domates püresi
1 çorba kaşığı krema

* * *

Pekmez tatlısı
Öncelikle margarini tencereye alıp eritin. Unu yağda hafifçe sararana kadar kavurun. Daha sonra ceviz ve pekmezi aynı anda katıp, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak malzemeyi macun kıvamına getirin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı un
350 gram pekmez
2 su bardağı ceviz içi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA