Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli alinazik

Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda bekletin. Kıymaya tuz, karabiber, kimyon, 1 diş dövülmüş sarmısak, maydanoz ekleyip, yoğurun. Küçük köfteler yapıp az yağda kızartın. Domates ve biberleri de kızartın, köftelerle birlikte çöp şişlere dizin. Patlıcanları ince kıyın. İçine yoğurt ve 1 diş dövülmüş sarmısak katın, karıştırın, servis tabağına alın. Üzerine şişleri yerleştirin.

Malzemeler
3 adet patlıcan 250 gr. kıyma 2 çorba kaşığı sıvıyağ 5-6 adet sivribiber 2 adet domates 1 adet limon Karabiber, tuz, kimyon 2 diş sarmısak 500 gr. yoğurt Maydanoz Tereyağı Yeteri kadar su

* * *
Çikolatalı sufle
Çikolata ve tereyağını eritin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Sarıları iki çorba kaşığı tozşekerle çırpın. Akları da bir tutam tuzla kar haline getirin, kabardıktan sonra tozşekeri ekleyin, 1-2 dakika daha çırpın. Yumurta sarılarına eritilmiş çikolatayı ekleyin, iyice karıştırın. Akları da yavaş yavaş ve tahta kaşıkla 8 hareketi yaparak ekledikten sonra hafif yağlanmış sufle kalıplarına yarıya kadar doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz pudraşekeri ekin.

Malzemeler
200 gr. rendelenmiş çikolata 150 gr. tereyağı 3 adet yumurta Bir tutam tuz 1/3 su bardağı tozşeker

* * *
Ispanaklı göbü
Una ılık su koyun. Maya ve tuzu ilave ederek yoğurun. Üzerini kapatıp, mayalanmasını bekleyin. Doğranmış soğanı kıymayla kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Çok ince doğranmış ıspanak yapraklarını katın. Hamuru cevizden büyük parçalara ayırın. Elle bastırarak açın, içine harç koyup, kenarlarını kapatın. Kızgın yağda kızartın.

Malzemeler
4 kase un 1 küp yaş maya Tuz Su
İç harcı:
1 kg. ıspanak yaprağı 500 gr. kıyma 4 adet soğan Yeterince sıvıyağ Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA