Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates çorbası

Suyu kaynatın. Kabukları soyulup rendelenmiş patatesleri suya ekleyin, 10 dakika pişirin. Geniş bir kapta süt, yoğurt, un ve limon suyunu çırpın, kaynayan suya döküp, karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış dereotunu çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritin, kırmızıbiberi ekleyip, birkaç kez karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

Malzemeler
5 su bardağı su
2 adet patates
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızıbiber

* * *
Döner
Geniş bir kapta rendelenmiş soğan ve kıymayı karıştırın. Folyo kağıdına bir adet biftek koyun, üzerine bir miktar kıyma karışımı koyun. Biftek ve kıyma bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Folyoyu kapatarak derin dondurucuda bekletin. Kullanacağınız zaman et bıçağıyla ince ince dilimleyin. Yağsız tavada arkalı önlü kızartın. Pilavla veya dilediğiniz garnitürle servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet soğan
5 adet biftek

* * *
Ayva tatlısı
Ayvaların kabuklarını soyun. Ortalarını çıkarın, dört eşit parçaya bölün. Kararmamaları için limonla ovun. Bir tencereye ayvaları yerleştirin. Üzerine yarım limon suyu, tozşeker ve üzümü koyun. Suyunu da ekleyip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ayvalar suyunu çekmezse kapağını açarak hızlı ateşte suyunu çektirin. Ayvalar iyice yumuşayınca, cevizle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2-3 adet ayva
1 adet limon
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA