Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sakızlı krokanlı muhallebi

Margarinle pirinç ununu tencerede kavurun. Ateşten alıp, sütü, tozşekeri ilave edin. İyice karıştırın. Dövülmüş damla sakızını da ekleyip, tekrar ocağa koyun, koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan alıp, 10 dakika mikserle çırpın. Servis kaselerine doldurup, buzdolabına koyun. Krokan için yapışmaz yüzeyli bir tavada tozşekeri ve cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp, muhallebinin üzerine koyarak servis yapın.

Malzemeler
6 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı pirinç unu 4 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 2 adet damla sakızı
Krokan için: 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı tozşeker

* * *
Brokoli çorbası
Brokolileri yıkayıp, süzdükten sonra bol suda 15 dakika haşlayın. Tencereye margarini koyun, ince kıyılmış soğanı ekleyip, kavurun. Yıkayıp ince kıydığınız pırasayı da soğana ekleyin. Beraber kavurun. Unu serpip, kavruluncaya kadar devamlı karıştırın. Yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ilave edin. Ardından suyu ekleyin. Çorbanın tuzunu ayarlayın. Kaynayınca brokolileri tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirin.

Malzemeler
Yarım kg. brokoli 2 çorba kaşığı margarin 2 adet soğan 1 adet pırasa 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 3 su bardağı su Tuz

* * *
Sucuklu mercimek
Mercimekleri bir gece suda bekletin, süzüp, tuzlu suda haşlayın. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Küp doğranmış domatesleri, ince kıyılmış maydanozu ve mercimeği tencereye ekleyin. Sucukları halka halka doğrayın ve mercimeğe ilave edin. 30 dakika daha pişirin.

Malzemeler
500 gr. yeşil mercimek 2 çorba kaşığı margarin 2 adet soğan 2 diş sarmısak 3 adet domates Yarım demet maydanoz 200 gr. sucuk Pulbiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA