ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Mercimek çorbası

Mercimeği ve pirinci ayıklayıp, yıkayın. Süzdüğünüz mercimek ve pirinci tencereye alın. Üzerine et suyunu dökün. Soğanı soyup, bütün olarak tencereye koyun. Nane, pulbiber, dövülmüş sarmısak, kimyon, margarin ve tuzu ilave edin. Mercimekler iyice pişene kadar pişirin. Mercimekler yumuşayınca, tencereyi ocaktan alın. Soğanı çıkarıp, çorbayı blenderdan geçirin.

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı pirinç
4 su bardağı etsuyu
1 adet soğan
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı margarin

* * *

Meyve salatası
Derince bir kabın içine limon suyunu koyun. Meyveleri soyup, kararmamaları için limon suyunun içine alın. Meyveleri doğrayın ve üzerine yavaş yavaş pudraşekeri ekleyip, karıştırın. Portakal kabuklarını rendeleyin. Vanilyayı da meyvelere ekleyin. Üzerine rendelenmiş çikolata serpin. Bir-iki saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz dondurmayla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
1 adet limon suyu
2 adet elma
2 adet muz
2 adet portakal
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
100 gr. bitter çikolata

* * *

Hamsi kuşu
Hamsileri ayıklayın. Üç hamsinin dışını unlayın. Hamsileri, uçları birbirine değecek biçimde üst üste koyun. Soğan ve maydanozu kıyın. Karabiber ve tuzla karıştırın. Hazırladığınız içi hamsilerin ortasına koyun. İçini doldurduğunuz hamsileri, yanlarından tutup, içe doğru katlayın. Hazırladığınız hamsi kuşlarını yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER
1 kg. hamsi
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 kahve fincanı un
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN