Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Üzümlü pilav

Dolmalık fıstıkları kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kıyılmış dereotu ekleyip, kenara alın. Kalan tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Üzerine pirinci, soğanları ve tuzu ekleyip, 5 dakika kavurun. Sıcak suda 10 dakika bekletilmiş kuşüzümünü ve kuru üzümleri ilave edin. 10 dakika ağır ateşte kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak su, yenibahar, tarçın, tozşeker ve karabiber ekleyip, pişirin. Fıstıklı karışımı pilavla karıştırarak servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım demet dereotu 3 çorba kaşığı kuşüzümü Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı kuru üzüm 4 adet arpacık soğan Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber

* * *
Kalamar tava
Kalamarları bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Derin bir kaba alıp, üzerine tuz, soda ve karbonatı ekleyip, yumuşaması için elinizle 15 dakika iyice ovalayın. Daha sonra yıkayıp süzün ve bir bezle suyunu alın. Una bulayıp, bol yağda kızartın. Arzunuza göre sade ya da tarator sosla servis yapın.

Malzemeler
1 adet temizlenmiş bütün kalamar 2 çorba kaşığı tuz 1 şişe soda 1 çorba kaşığı karbonat Yarım su bardağı un

* * *
Ispanaklı börek
Soğan ve ıspanağı ince ince kıyın. Soğanları sıvıyağda kavurun. Ispanağı ekleyip 10 dakika pişirin. Yumurta, su, sıvıyağ, sirke ve tuzu, azar azar un ilave ederek yoğurarak hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra büyük bezeler koparın. Un serpilmiş zeminde bezeleri oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harç koyduktan sonra ikiye bölün, rulo yapın. Ruloları oval şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler
1 adet yumurta 1.5 su bardağı su Yarım su bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un
İçi için:
1 kg. ıspanak 2 adet soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA