Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli semizotu

Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Kabak ve patatesleri küp doğrayın ve tuzlu su içinde bekletin. İnce kıydığınız taze soğanları orta ateşte zeytinyağı ile soteleyin. Kıymayı da ilave ederek, hafifçe kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek tam suyunu çekmeden semizotu, kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp, karabiber, tuz, su ve domates rendesini ekleyerek, 15 dakika pişirin.

Malzemeler
1 kg. semizotu
2 adet kabak
2 adet patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber

* * *
Pastırmalı hindi
Hindi butlarını kuşbaşı doğrayın. Yağı eritin. Eti içine atıp, ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kavurun. Sivribiberleri ince doğrayıp, ete ekleyin ve birlikte 5 dakika pişirin. Sarmısağı ince kıyın, pastırmaları da iri iri doğrayın. Pastırma, sarımsak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin.

Malzemeler
Yarım kg. hindi budu
200 gr. pastırma
8- 10 adet sivribiber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kimyon

* * *
Çikolatalı tart
Tart hamurunu yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla delin. Kalıpların büyüklüğünde yağlı kağıt kesip, hamurların üzerine yerleştirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kayısı ve üzümü sıcak suda 1 saat bekletin. İç malzemeyi blenderden geçirin. Tartların üzerindeki kağıtları alıp, üzerlerine dökün. Çikolata, tereyağı ve kremayı eritin. Tartların üzerine dökerek servis yapın.

Tart için malzemeler
1 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı margarin
İçi için:
8 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1'er adet elma ve muz
2 çorba kaşığı damla çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA