Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Perde pilavı

Bademlerin bir kısmını ayırın, diğerlerinin kabuklarını soyup, margarinde pembeleştirin. Sıcak suda bekletilmiş pirinci ekleyip, 5 dakika kavurun. Haşlanıp didilmiş tavuk etini, tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ilave edip, pişirin. Hamuru yoğurun. Bir kabı yağlayın, bademleri serpin. Hamuru merdane ile açıp, kaba döşeyin. Pilavı içine döküp, dışarı sarkan hamuru üzerine kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.

200 gr. badem
2 bardak pirinç
4 çorba kaşığı margarin
Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
Karabiber, tuz l 3 su bardağı sıcak su Hamuru için: 1.5 su bardağı un
Margarin
2 adet tavuk suyu tableti
1 yumurta l1 kahve fincanı süt

Çikolatalı krep
Yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine diğer malzemeleri katıp, karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada, yarım çorba kepçesi kadar alıp tek taraflı pişirin. Tüm harç bitene kadar krepleri pişirip kenara alın. İçini hazırlamak için gofretleri ve kayısıları robotta çekin. Üzerine muzu ekleyin. Kreplerin içine bu harcı koyarak sarın.

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
2'şer çay bardağı un ve süt
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı damla çikolata
Tuz İçi için: 2 adet çikolatalı gofret
4-5 adet kuru kayısı
1 adet muz

Kağıtta mezgit
Sıvıyağı kızdırın. 6 adet taze soğanı kıyıp, tavaya alın. 2 adet domatesi doğrayın, tavaya ekleyin. 2 adet alüminyum folyoyu açın. Soğan ve domatesi yayın. Üzerine yarım demet kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyun. Defne yaprağı ve 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin. Limon suyunu üstünde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

1 çorba kaşığı sıvıyağ
6 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu l1 adet defne yaprağı
2 adet mezgit filetosu
1 çay kaşığı karabiber
Limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA