Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı tavuk

Tavukları havan yardımıyla dövüp, inceltin. Üzerine tuz serpin. Pastırma dilimlerini tavuk göğüslerinin üzerine koyup, rulo biçiminde sarın. Açılmaması için iple bağlayın. Margarin ve sıvıyağı tavada kızdırın, tavuğu kızartın. İpi çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
100 gr. pastırma
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

* * *
Kağıtta peynirli patates
Patatesleri iyice yıkayıp, kurulayın, bıçakla derin kesikler oluşturup, tuz serpin. Alüminyum folyo ve yağlı kağıdı üst üste koyun ve patatesleri tek tek sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin. Patatesleri fırından alıp, dikkatlice açın. Kesikleri biraz büyütüp, içine dilimlenmiş peynir, ceviz, adaçayı, karabiber ve pulbiber yerleştirin. Folyoyu kapatın, peynirler eriyinceye kadar yeniden fırınlayın.

Malzemeler
4 adet büyük boy patates
100 gr. otlu peynir
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
8 yaprak kuru adaçayı
Tuz, karabiber, pulbiber

* * *
Meyveli tartöletler
Hamur malzemelerini yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Tart kalıplarını yağlayın. Hamurdan parçalar kopararak elinizle düzeltin ve kalıplara bastırarak yerleştirin. Pişerken kabarmaması için çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krem şantiyi hazırlayın. Soğumuş tartların içine krem şanti doldurun, doğranmış ve limon suyu ve pudraşekeriyle karıştırılmış meyveleri üzerine yerleştirerek servis yapın.

Malzemeler
10 çorba kaşığı un
150 gr. margarin
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Bir tutam tuz Üzeri için:
1 paket krem şanti
Dilediğiniz mevsim meyveleri
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı pudraşekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA