Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı tavuk suyu çorbası

Margarini tencerede eritin. Unu ilave edin, kavurun. 10 adet mantarı ince doğrayıp, tencereye alın. 1-2 dakika daha kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları ve tavuk suyunu ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Kalan mantarları irice doğrayıp, kızdırılmış sıvıyağda soteleyin ve çorbanın üzerine alın. Salçayı da aynı yağın içinde ezin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
14 adet mantar
12 diş sarmısak l 4 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı salça
Tuz

* * *
Elma tatlısı
Elmaları kabukları ve çekirdekli kısımlarıyla dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tozşekeri üzerine gezdirerek orta ısılı fırında kızarana dek pişirin. Krem peynir, vanilya ve tozşekeri, yumuşak bir krema elde edene kadar çırpın. Servis tabağına bir dilim elmayı koyun, üzerine krema sürüp, tekrar elma dilimi koyun. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayarak servis yapın.
2 adet büyük boy elma
3 çorba kaşığı tozşeker
Kreması için: 1 kutu prem peynir
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı tozşeker

* * *
Tavuk sarma
Yufkayı düz bir zemine yayın. Uzun şerit biçiminde dörde bölün. Tavukları tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, kurulayın. Kestiğiniz şeritlerin içine tavuk budunu koyun, rulo biçiminde sarın. Sardığınız ruloları, zeytinyağıyla çırpılmış yumurtaya bulayın sonra da yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
1 adet yufka
4 adet tavuk budu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA