Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu soğan çorbası

Yoğurtlu soğan çorbası
Tencereye 8 su bardağı suyu alın. Pirinci de tencereye ekleyip, şişene dek kaynatın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup, ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harca pirinçli sudan 2 çorba kaşığı alıp ılıtın. Daha sonra, pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
4 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

* * *

Soslu mantarlı tavuk
Tavuk göğüslerini havanla inceltip, doğrayın. Margarini eritin, doğranmış soğanları kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. Biraz daha kavurun, doğranmış biberleri ilave edin. Köriyi ve tuzu katın. Tencereyi ocaktan alın. Ilındığı zaman, kremayı karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine döküp, erimesini bekleyin.

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
250 gr. mantar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

* * *

Meyveli milföy
Milföy hamurlarının kenarlarını içe doğru kıvırın. Orta kısmına çatalla delikler açın. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Süte un, yumurta ve şekeri koyun, karıştırarak pişirin. Ilınınca kremayı ilave edin. Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve tavada pembeleştirin. Çikolataları margarinle eritin. Milföyler ılınınca üzerine çikolatalı sosu sürün ve bademleri serpin, muhallebiyi de üzerine dökün. Buzdolabında dinlendirin.

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1.5 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3.5 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı badem
2 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA