Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu lahana sarması

Lahanaların yapraklarını tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirerek süzün. Soğan ve maydanozları kıyıp, tavaya alın. Tereyağının yarısı, salça, pulbiber, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin. Pirinci ilave edin. Azsa su ilave edin, kapağını kapatıp pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun. Üzerine su koyarak pişirin.

2 kg. lahana
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı tereyağı l1 çorba kaşığı salça
4 adet tavuk göğsü
1.5 çorba kaşığı pirinç
4-5 su bardağı su
Pulbiber, kimyon, tuz

* * *
Sufle
Tencereye süt, vanilya çubuğu, tuz ve şekeri koyun. Kaynamaya başlayınca vanilyayı çıkarın. 5.5 kaşık margarinde unu kavurun, kaynayan sütü ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Kakaoyu margarinle eritin. Muhallebiyi ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatın. Ilınınca yumurta sarılarıyla karıştırın. Parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin. Yumurta beyazlarını kar haline getirin. Kremaya ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve tozşeker serpilmiş kalıba dökün. Önceden 5 dakika ısıtılmış 140 derecede fırında yarım saat pişirin, fırını 200 dereceye getirip 8 dakika daha pişirin.

3 su bardağı süt
4 kahve fincanı tozşeker
1 çubuk vanilya
Bir tutam tuz
6.5 çorba kaşığı margarin
3 kahve fincanı un
Yarım su bardağı kakao
7 adet yumurta
100 gr. bitter çikolata

* * *
Zeybek çorbası
Et suyunu kaynatın. Küçük doğranmış dolmalık biber, domates ve soğanı içine katın. Biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra süzgeçten geçirin. Bir tencerede unu tereyağında kavurun. Üzerine süzülmüş çorbayı katın. Limon suyu, karabiber, tuz, pirinç ve defne yaprağını katın. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

8 bardak et suyu
2 dolmalık biber
1 soğan
4 domates
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
1 çay bardağı pirinç
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA