Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mercimekli bulgur çorbası

Margarini eritin. Yemeklik doğranmış soğanı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine suyu ilave edin. Su kaynayınca bulgur ve mercimeği katın. Her ikisi de iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp, çorbayı ocaktan alın. Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.

2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
Tuz

* * *
Çikolata şöleni
Sütü kısık ateşte ısıtın. Portakalı sıcak suda yıkayıp, kabuğunu incecik tıraşlayın. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın, kakao, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurtalarla birlikte blenderde karıştırın. Isınmış sütü ilave edip, tekrar karıştırın. Çikolatanın tamamen erimesi ve diğer malzemelerin homojen bir hal almasına dikkat edin. Karışımı ısıya dayanıklı dört kaseye paylaştırıp, içi su dolu bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Yarım kg. süt
1 adet portakal kabuğu
1 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı kakao
3 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker

* * *
Sosisli patates
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Tozşekeri eritip, üzerine 2 kaşık tereyağı ilave edin. Köpük köpük olunca dilimlenmiş elmaları ekleyip, karamelize edin. Sirkeyi hardalla karıştırıp, elmaların üzerine dökün, ocağı kapatın. Ekmekleri robotta çekin, 1 kaşık tereyağıyla karıştırın. Kalan tereyağını eritin, patates ve sosisleri soteleyin. Rendelenmiş turpu da koyup, karışımı tepsiye yayın. Elma dilimlerini üzerine koyun, en üste de ekmek kırıntılarını yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

1 kg. patates
5 adet sosis
2 adet ekşi elma
2 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı hardal
2 dilim bayat tost ekmeği
1 adet turp
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA