Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balık kroket

Ekmekleri, dövülmüş sarmısak, kırmızıbiber ve kimyonu robotta karıştırın. Mezgit filetoyu parmak büyüklüğünde doğrayın. Tahta bir tokmakla üzerlerine hafifçe vurarak mezgitleri inceltin. Balıkları, hazırladığınız baharatlı ekmeğe bulayın. Kızgın sıvıyağda pembeleşene kadar kızartın. Kızarmış mezgit filetoları, salata ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler
6-7 dilim kuru ekmek
2 adet mezgit fileto
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber, kimyon

* * *
Patates çorbası
Suyu iyice kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup, tencereye rendeleyin. Rendelenmiş patatesi 10 dakika pişirin. Geniş bir kapta, süt, yoğurt, un ve limon suyunu iyice çırpın. Kaynayan suya bu karışımı yavaş yavaş döküp, karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Dereotunu ince kıyıp, çorbanın üzerine ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritin, kırmızıbiberi ekleyip, birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız sosu da çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Malzemeler
5 su bardağı su
2 adet patates
1 su bardağı süt
8 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un l1 çorba kaşığı limon suyu
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızıbiber

* * *
Ayva tatlısı
Ayvaların kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Ayvaları dört eşit parçaya bölün. Kararmamaları için limonla içlerini ovun. Tencereye yerleştirin. Üzerine yarım limon suyu, tozşeker ve üzümü koyun. Suyunu ekleyin. Kısık ateşte ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvalar suyunu çekmezse, kapağını açarak hızlı ateşte suyunu çekmesini sağlayın. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2-3 adet ayva
1 adet limon
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA