Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu balık çorbası

Nohudu süzüp, biber ve bir diş sarımsakla haşlayın. Suyunu süzüp, blenderden geçirin. Balığı az suda haşlayın. Balıkları, ekmek içi, 4 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzu blenderden geçirin. Küçük köfteler yapıp unlayın ve kızartın. Nohudu balığın haşlama suyuyla kaynatın. Çorbayı servis tabağına alın, köfteleri koyun. Kalan zeytinyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırarak çorbanın üzerine gezdirin.

Malzemeler
1 su bardağı nohut
1 kg. beyaz etli balık fileto
1 adet biber
5 diş sarmısak
2-3 dilim ekmek içi
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 adet limon
1 çorba kaşığı maydan

* * *
Ispanaklı makarna
Makarnayı haşlayıp, süzün. Soğanı kavurun, ıspanağı ilave edin. Tuzunu ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Unu tereyağında kavurun, soğuk sütü ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Beşamel sosu makarnayla karıştırın. Fırın kabına makarnanın yarısını koyun, üzerine harcı yayın, üzerine kalan makarnayı dökün. 190 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 kg. ıspanak
1 paket kalın fırın makarna
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
Su

* * *
Kayısılı yoğurt pastası
Bisküvileri toz haline getirip yağla karıştırın, kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Limon suyu, pudraşekeri ve yoğurdu karıştırın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Suyunu süzün ve jelatini ısıtın. Yoğurtlu karışıma ilave edin. Katılaşmaya başlayınca çırpılmış kremayı ve kayısıları ekleyin. Bisküvili karışımın üzerine dökün. Kayısıları suyla bir taşım kaynatın. Jelatini eritin, kayısıya ekleyin. Pastanın üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.

Malzemeler
2.5 su bardağı kakaolu bisküvi
3 çorba kaşığı margarin Üzeri için:
Yarım limonun suyu
1 su bardağı tepeleme
Pudraşekeri
250 gr. yoğurt
12 yaprak jelatin
2 su bardağı iri doğranmış kayısı
1 paket krema Kayısı püresi için:
250 gr. kayısı
2 çay bardağı su
2 yaprak jelatin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA