Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Dilber dudağı

Su ve şekeri kaynatın, 10 dakika sonra limon suyu ve vanilyayı ekleyip, şerbeti soğumaya bırakın. Hamur için su, margarin, tuz ve şekeri kaynatın. Unu ekleyip, pürüzsüz oluncaya dek karıştırın, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ilınınca yumurtaları tek tek hamura yedirin. Elinizi yağlayarak, hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda açın ve ikiye katlayarak dudak şekli verin. Hamurları çok kızgın olmayan yağda kızartın, soğuk şerbete atın.

Malzemeler
2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz, tozşeker
3 adet yumurta Şerbet:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yarım paket vanilya

* * *
Tarhana çorbası
Tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile karıştırarak yumuşatın. Et suyunu tencereye alıp, orta hararetli ateş üzerine koyun. Ilınınca içine tarhanayı yavaş yavaş akıtıp, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuzunu ayarlayın. İki taşım kaynatıp, ocaktan alın. Tavada yağı eritin, küp kesilmiş ekmek parçalarını kızartın. Çorbayı kızarmış ekmek ve yağda kızdırılmış biberle sıcak servis yapın.

Malzemeler
5 çorba kaşığı tarhana
6 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
4-5 dilim ekmek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA