Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli köfte

Kıyma ve köfte harcını karıştırıp, iyice yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanı rendeleyip, sıvı yağda kavurun. Dilimlenmiş havucu soğana ilave edip, kavurmaya devam edin. Köfte, küp küp doğranmış patates, domates ve bezelyeyi ilave de edin. Suyunu katarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
Yarım kg. kıyma
1 paket köfte harcı
1 adet ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2'şer adet patates ve havuç
2 adet domates
Yarım su bardağı bezelye
1 çay bardağı su

* * *

Sosisli sebzeli pirinç pilavı
Üç su bardağı suyu kaynatın. İçine pirinci ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edip, 15 dakika pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarmısağı kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi ve tuzu ekleyip, biraz daha kavurun. Karışımı pilava ilave edin ve beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1'er adet patates ve havuç
3 adet sosis
1 adet sarmısak
1 su bardağı bezelye
Tuz

* * *

Leblebi şekerli pasta
Ilık suda tozşekeri eritin. Pandispanyanın iki parçasını da hazırladığınız ılık şekerli su ile ıslatın. Bir kapta krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Mevsim meyvelerini küp şeklinde doğrayın. Krem şantinin yarısına meyveleri katıp, karıştırın. Servis tabağına ıslatılmış kekin bir parçasını yerleştirip, üzerine meyveli krem şantiyi yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan krem şantiyi de üzerine sürün. Renkli leblebi şekerleriyle süsleyip, bir süre buzdolabında bekletin.

MALZEMELER
1 adet sade pandispanya
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Dilediğiniz mevsim meyveleri
Renkli leblebi şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA