ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı kol böreği

Soğan ve ıspanakları ince kıyın. Soğanı sıvıyağda kavurun, ıspanakları ekleyip 10 dakika pişirin. Yumurta, su, sıvıyağ, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın. Azar azar un ekleyerek çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirip, bezeler kopartın. Un serpilmiş zeminde oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harçtan koyduktan sonra ikiye bölün. Her parçayı geniş tarafından dar tarafına doğru rulo yaparak sarın. Ruloları sarıp, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER
1 adet yumurta
Un
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 kg. ıspanak
2 adet soğan
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

* * *

Sebzeli et dolması
Kuzu budunun incik kemiği hariç diğer kemiğini içinden çıkarın ve bir kenara alın. Kuyruk yağını irice doğrayıp, robota koyun. Üzerine nane, maydanoz, dereotu, peynir ve limon kabuğu rendesini ekleyip çekin. Bir kaşığını ayırıp, harcı etin içine doldurup, iple bağlayın. Kalan harcı etin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerine ara ara pişme suyundan dökerek pişirin. Garnitür için tüm malzemeyi pişirin. Eti garnitürle servis yapın.

MALZEMELER
1 adet kuzu budu
300 gr. kuyruk yağı
100 gr. otlu peynir
3-4 dal nane, maydanoz, dereotu
1 adet limon kabuğu rendesi
Garnitür için:
300 gr. arpacık soğan
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı bezelye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN