Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı karnabahar

Soğanları soyup zeytinyağında bütün olarak 5 dakika sote edin. Havuç ve patatesleri doğrayın. Önce havuçları, sonra patatesleri soğana ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika pişmeye bırakın. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp, sebzelere ekleyin. Kesmeşekeri ve tuzu da ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

MALZEMELER
1/4 karnabahar
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
2 adet patates
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
2 adet kesmeşeker
Tuz

* * *

Muffin pizzalar

Maydanoz ve kekiği incecik kıyın. Sarı biberi küp küp doğrayın. Tereyağı, yumurta, irmik, yoğurt ve limon kabuğunu geniş bir kaba alın. Tuz ve karabiber ekleyip, mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine kıyılmış maydanoz, kekik, sarı biber ve ufalanmış beyaz peynir ekleyip, karıştırın. Harcı kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 demet maydanoz
4-5 dal kekik
1 adet dolmalık sarı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı süzme yoğurt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber

* * *

Cevizli minik kurabiye
Yumurtayı derin bir kaba kırıp, margarin, zeytinyağı ve iki çay bardağı pudraşekeri ile karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve ceviz içini katıp yoğurun. Hamurdan minik kurabiyeler hazırlayıp, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri ve kakao serperek servis yapın.

MALZEMELER

125 gr. yumuşak margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
2 çay bardağı kıyılmış ceviz içi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA