Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kağıtta tavuk

1 adet tavuk
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 adet defne yaprağı
4 adet tane karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Tavuğun derisini yüzün. Fırın kabına büyükçe bir yağlı kağıt serin. Ortasına tavuğu yerleştirin. Patates ve havuçları soyup, ince ince dilimleyin. Soğanı piyazlık doğrayıp, ince kıyılmış sarımsakla tavuğa ekleyin. Defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilave edin. Zeytinyağını da tavuğun üzerine sürün. Kağıdı kapayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Kağıdı kesip sıcak servis yapın.

* * *

ÇİKOLATA SOSLU BİSKÜVİ
3 adet yumurta
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı kıyılmış fındık
100 gr. eritilmiş bitter çikolata

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına margarini ekleyip, karıştırın. Şeker, un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartın. Elinizle şekil verin ve üzerine hafifçe bastırın. Hamurun bir yüzünü yumurta akına bulayın ve fındık içi serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirip servis yapın.

* * *

VEJETARYEN PİZZASI
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
Yeteri kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ Üzeri için:
1'er adet kırmızı biber ve sarı biber
10 adet mantar
1 adet soğan
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
2 çorba kaşığı mısır
Tuz
3-4 çorba kaşığı ketçap
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Kekik

Unun ortasını havuz gibi açın. İçine maya, tozşeker ve 1 su bardağı ılık su koyup, maya biraz kabarana kadar bekleyin. Tuzu ve sıvıyağı da ekleyip, azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Hamuru unlu tezgahta elinizle açıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üstüne ketçap sürün. Beyaz peynir, mısır, doğranmış mantar, soğan ve biberleri üzerine yerleştirin. Kekik, tuz ve karabiber serpin, kaşar peynirini ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA