Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır unlu gözleme

Mısır ununu kaynar suyun içine koyun ve iyice bastırın. Üzerine margarin ve tuzu katıp, iyice karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Hamuru iki parçaya ayırın, her parçayı tabak büyüklüğünde açın. Yağsız tavada gözlemelerin iki yüzünü de pişirin, servis tabağına aktarın. Üzerlerine peynirli karışımı pay edin.

Malzemeler
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Beyaz peynir
Maydanoz

* * *
Karnabahar ograten
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, tuzlu sirkeli suda haşlayın ve süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabaharları yerleştirin. Bir tavada unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip, sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşar peynirini üzerine serpip, 200 derece fırında pişirin. Et veya tavukla birlikte servis yapabilirsiniz.

Malzemeler

1/4 karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

* * *
Şekerlemeli toplar
Muzu rendeleyip, derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyip, iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa, birkaç tane daha bebe bisküvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayıp küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp, servis yapın.

Malzemeler
1 adet muz
8 adet bebe bisküvisi
Yarım paket çikolata kremalı bisküvi
Yarım su bardağı süt
50 gr. bitter çikolata
Pasta şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA