Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli tavuk sarma

Beyazpeyniri ve ince kıyılmış maydanozu ezin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. İnce dövülmüş etlerin kenarına harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Ruloları, alüminyum folyo kağıdına, içine su girmeyecek şekilde sıkıca sarın. Tavuklu paketleri kaynamış bol suyun içine koyup, 10 dakika pişirin. Sos için margarinle unu kavurun. Üzerine salça ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Suyu yavaşça ilave ederek karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Tavuk göğüslerini, üzerinde sosla servis yapın.
150 gr. beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
4 parça tavuk göğsü
Tuz, karabiber Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber

* * *
Renkli kurabiye
Un, margarin, pudraşekeri, yumurta sarısı ve vanilyayı yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ilave edip, tekrar yoğurun. Hamurları 20 dakika bekletin. İki hamuru da ayrı olarak, yağlı kağıt arasında 1 santim kalınlıkta açın. Kakaolu hamurun üstüne sade hamuru koyun. Kağıt yardımıyla rulo biçiminde sarın. Ruloları iplikle bir parmak kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
2 su bardağı un
150 gr. margarin
1 su bardağından az pudraşekeri
2 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı kakao

* * *
Haşhaşlı çörek
Bir kabın içinde zeytinyağı ve haşhaşı karıştırın. Ekmek hamurunu büyükçe açın. Üzerine haşhaşı kaşık yardımıyla sürün. Dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin. 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkartmadan üzerine zeytinyağı sürün ve beş dakika daha fırında pişirin.
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 adet ekmek hamuru

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA