Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarımsaklı tavuk

Tavukları una bulayıp, fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını pişirin. Daha sonra tavuk suyu, sirke, karabiber ve tuzu ekleyin. 10 dakika pişirip, tavukları tavadan alın. Nişastayı 2 çorba kaşığı suyla açıp, tavada kalan sosun üzerine ekleyin. İki dakika kaynatıp, tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş kıyılmış sarmısak
1 su bardağı tavuk suyu
6 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı su, tuz, karabiber

* * *
Yeşil mercimek köftesi
Mercimeği 10 dakika haşlayın. Hafif sulu haldeyken ocaktan alın. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyip, kapağı kapalı olarak şişinceye kadar bekletin. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salça, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kimyon ve tuz ekleyin. Birkaç dakika birlikte soteleyip, mercimekli bulgurun üzerine ekleyin. Köfte şekli vererek servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
6 çay bardağı ince bulgur
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
1 demet taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz

* * *
Pirinç unlu profiterol
Suyu bir tencereye alıp, üzerine tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağı kısıp, sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra tozşekeri ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edip, elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 170 derece fırında pişirin. Kremayı kaynama noktasına getirin, çikolataları içine atıp, eritin. Hamurların içine kremadan doldurun. Üzerine de krema döküp servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı + 1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
Yarım çay bardağı tozşeker İçi için:
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA