Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Portakallı kereviz

Kerevizleri soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın. Limon suyunu üzerine gezdirin. Tencereye dilim doğranmış havuç ve piyazlık doğranmış soğanların yarısını döşeyin. Üzerine kerevizlerin yarısını koyun. Kalan havuç, soğan ve kerevizleri dizin. Zeytinyağı, kesmeşeker ve tuz koyun. Portakal suyunu da ilave edip, ocağa koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 kg. kereviz
1 adet limonun suyu
2 adet havuç
1 adet soğan
1.5 su bardağı portakal suyu
1 adet kesmeşeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5 dal dereotu
Tuz

* * *
Kadayıflı tavuk sarma
Kadayıfı didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edin. Tavuk etlerini rulo şeklinde sarın. Kadayıftan bir miktar alıp avucunuzda düzleştirin. İçine de tavuk etini koyun, rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve sıvıyağda kızartın, fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Malzemeler
250 gr. kadayıf
300 g. İnce dövülmüş tavuk göğsü
2 dal fesleğen
100 gr. ıspanak yaprağı
2 adet yumurta, tuz, karabiber

* * *
Cevizli çikolatalı pasta
Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Süt, yumurta ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpıp, üzerine ekleyin. Cevizleri de ilave edip karıştırın ve fırın kabına dökerek önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin. Krokan için tozşeker ve suyu 4 dakika pişirin. Rengi koyulaşınca yağlı kağıdın üzerine dökün. Soğuduktan sonra parçalar halinde kırın. Pastanızın üzerine çikolata sosunu dökün. Çikolata parçaları, krokan ve pudraşekeriyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı kakao
7 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı sıvıyağ Üzeri için:
3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu Krokan için:
1 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA