Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates arası külbastı

Haşlanmış patatesleri ezin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Patatesli karışımı düz zemine alıp, bir parmak kalınlığında yayın. Kalp şeklinde kesin, zeytinyağında kızartın. Halka doğranmış soğanı soteleyin. Kekik ve karabiber ekilmiş etleri sote edin. Ayrı bir kapta hardal, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Patatesleri tabağa alın, üstlerine birer parça et koyun, sosu dökün, patatesi üzerine yerleştirin.

MALZEMELER
4 adet iri patates
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber Külbastı için:
3 parça külbastılık et
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik

* * *

Karnabaharlı köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, karnabahar, dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, toplar hazırlayın, kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sos için salça ve suyu bir tavada kaynatın. Servis tabağına aldığınız sosun üzerine köfteleri yerleştirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER
300 gr. Kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
7-8 çiçek karnabahar
5 dal maydanoz
Tuz
2 diş sarmısak
karabiber Sos için:
2 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı su

* * *

Meyveli tatlı
Un, yumuşak tereyağı ve pudraşekerini iyice yoğurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, mısır unu ve soğuk suyu ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve muffin kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine önce rendelenmiş elma, sonra küp doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümü paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri dökerek servis yapın.

MALZEMELER
1.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı soğuk su Üzerine:
2 adet elma
7-8 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
3 çorba kaşığı kuruüzüm
Pudraşekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA