Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında tavuklu kereviz

4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim ekmek
2 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kerevizleri doğrayın. Üzerine iki su bardağı su ve limon suyunu ekleyip, 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kalan tereyağına küp doğranmış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin, ekmekleri ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı üzerine ekleyip, hızla karıştırın, 5 dakika pişirin. Yağlanmış fırın tepsisine kat kat kereviz ve tavuk döşeyin. Sütlü harcı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

* * *
Balkabağı çorbası
400 gr. balkabağı
1 adet soğan
3 su bardağı su
1 çay bardağı krema
Bir tutam rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet taze soğan
Tuz
Soğanı yemeklik doğrayıp, bir tencereye alın. Üzerine irice doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin. 25 dakika pişirip, blenderdan geçirin. Krema, tuz ve muskat ekleyin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp, ince kıydığınız taze soğanı iki dakika sote edin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

* * *
Hamsili kek
500 gr. hamsi
Yarımşar demet taze soğan, dereotu, maydanoz
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1'er çay bardağı süt, su
1'er su bardağı mısır unu, un
2 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, pulbiber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. İnce kıyıp, kenara alın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta ve sıvıyağı bir kaba alıp, çırpın. Üzerine süt ile suyu ilave edin. Kıyılmış yeşillik ve hamsileri de karışıma ekleyin. Mısır unu, un, kuşüzümünün yarısı, tuz ve baharatları da ekledikten sonra karıştırın. Yağlanmış kek kalıbının dibine kalan kuşüzümlerini ve dolmalık fıstıkları serpin. Hamuru kalıba döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA