Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli mercimek çorbası

1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım kg. ıspanak sapı
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı yeşil mercimek
3 diş sarmısak
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
Tencereye margarini alıp, eritin. Rendelenmiş soğanı katıp, karıştırarak kavurun. Küp biçiminde doğranmış havuç, patates ve domatesi ekleyin. Ispanak saplarını ince kıyın. Bezelye, mercimek ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Suyu ve tuzu ekleyip, mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, üzerine limon suyunu ekleyin.

* * *
Fırın köfte
500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber, kırmızıbiber, kimyon
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları havanda dövün. Maydanozu ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıp, yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis yapın.

* * *
Hurma dolması
4 adet hurma
Yarım çay bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı un
Süslemek için krem şanti
Hurmaların kabuklarını soyun. İçlerini oyarak çıkarıp, rendeleyin. Rendelediğiniz hurma içlerini, derin bir kapta ceviz ve balla karıştırın. Hazırladığınız harcı içleri çıkartılmış hurmalara doldurun. Servis tabağına alın. Üzerini krem şantiyle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA