Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şehriyeli tavuk çorbası

Tencereye margarini koyun. İçine mısır nişastasını koyup, karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ilave edin. Su kaynayınca, şehriyeyi ve küp doğranmış havucu tencereye ekleyin. Tuzunu katın. Şehriyeler iyice pişene kadar pişirin. Karabiberle süsleyip servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

* * *
Fırında tavuk
Tavuğu geniş bir kaba koyun. Zeytinyağı, salça, soya sosu, baharatlar ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine sürün. Tavuğun içine soğan ve defne yaprağını koyun. Pişirme torbasını unlayın. Tavuğu torbanın içine yerleştirin ve 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler
1 adet derisi yüzülmüş tavuk
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı un
Kekik, kimyon, kırmızıbiber, karabiber, tuz

* * *
Cevizli kadayıf
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg. kadayıf
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA