Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Düğün çorbası

Eti suda haşlayın. İyice pişince eti kemiklerinden ayırıp, didin. Tekrar suyun içine katıp, birkaç dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın. Un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Et suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiber gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
250 gr. kemikli koyun eti
6-7 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

* * *
Et yahnili pilav
Eti kendi yağında karıştırarak kavurun. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları koyup, tekrar kavurun. Küçük doğranmış domates ve biberleri de ekleyip, domatesin suyuyla 6-7 dakika pişirin. Karabiber ve kırmızıbiber serpin. Tuzunu ayarlayın. Pilav için, pirinci margarinde kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip, pişirin. Büyük çukur bir kaseye etleri doldurun. Üzerine pilavı yerleştirin. Servis tabağını ters çevirin.

Malzemeler
500 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
Karabiber, kırmızıbiber, tuz Pilavı için:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz

* * *
Baklava tatlısı
Hamur malzemelerini yoğurup, naylon torbaya koyun ve 30 dakika bekletin. Bu arada su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Tek tek nişastayla tabak büyüklüğünde açın. Yufkalardan beş tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tepsi büyüklüğünde açın, sonra fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ceviz serpin. Malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Baklavayı dilediğiniz şekilde kesin, üzerine eritilmiş margarini gezdirin. 180 derece fırında pişirin, üzerine soğuk şerbeti dökün.

Malzemeler
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çimdik tuz Açmak için:
1 paket nişasta İçi için:
dövülmüş ceviz Üzeri için:
5 çorba kaşığı margarin Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA