Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantar mücveri

250 gr. mantar
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
3 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 tutam kabartma tozu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Mantarları temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlara ekleyip, karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın. Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla, dilerseniz salatayla servis yapabilirsiniz.

* * *
Sütlü mercimek çorbası
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı süt
1'er adet soğan ve patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz
Soğanı ve patatesi rendeleyip, tencereye alın. Üzerine tereyağı, mercimek ve bir su bardağı suyu ilave edip, beş dakika tahta kaşıkla karıştırın. Kalan iki su bardağı suyu ekleyin ve mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tavada kıymayı kavurun ve unu ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Çorbanın içine katıp, iki taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirin.

* * *
Hindi salatası
3 parça hindi göğüs eti
2 adet sivri biber
Çeyrek demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp, bir su bardağı suda haşlayın. Sivri biberleri ve maydanozu çok ince kıyıp, soğumuş olan hindi etiyle birlikte robottan geçirin veya bıçakla küçük küçük kıyın. Göbek salatanın içini çıkarıp, kare şekline getirin. Yıkayıp süzün. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA