Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Garnitürlü tavuk sarma

Tavuk göğüslerinin üzerine tuz ve karabiber serpip, garnitürü tavuğun kenar kısmına koyun, rulo şeklinde sarın. Sardığınız bu ruloları alüminyum folyo kağıdı ile sarın. Kenarlarını da sıkarak, her tarafının iyice kapalı olmasına dikkat edin. Tencerede bol su kaynatıp, tavukları bu suda haşlayın. Haşlama esnasında içine tuz, zeytinyağı ve sarmısak ilave edin. Folyodan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
Yarım su bardağı konserve garnitür
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber

* * *

Kuskus salatası
Tencereye su doldurup kaynatın. Kaynadığında içine kuskusu ve tuzu dökün. 10 dakika haşladıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzdürün. Kuskusları derin bir kaba aktarın. Üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip, karıştırın. Ezilmiş sarmısakları da koyun. Tekrar karıştırın ve salatanın üzerini düzelterek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 paket kuskus
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarmısak
Tuz

* * *

Tavuk göğsü
Tavuk göğsünü sekiz su bardağı suda hafif haşlayın. Etlerini didikleyip, tekrar tencereye alın. İyice pişirin. Suyunu süzüp, etin kokusu gidene kadar yıkayın, suyunu sıkın. Sütü tencereye alın. Kaynayınca tozşeker ve tuz koyun. Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu harmanlayın. 1.5 su bardağı ılık suyu yavaşça ekleyip karıştırın, süte ekleyin. Boza kıvamına gelince, iki kepçe alıp, etlerle karıştırın. Bu karışımı muhallebiye ekleyin. Biraz daha pişirin.

MALZEMELER
Yarım tavuk göğsü
8 su bardağı su
7 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3/4 kahve fincanı nişasta
1.5 su bardağı ılık su
1 kahve fincanından biraz fazla pirinçunu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA