Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balık buğulama

Balığı fileto biçiminde temizleyip, tencereye koyun. Domates suyu ve suyu tencereye dökün. Defne yapraklarını, dövülmüş sarmısağı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağı, limon dilimini, soya sosunu, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu da ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca üzerine unu yavaş yavaş serpin. Unun topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın ardından da servis tabağına alarak servis yapın. Afiyet olsun...

MALZEMELER
1 adet beyaz etli balık
1.5 su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 adet sarmısak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz

* * *

Fırında peynirli pırasa
Pırasanın sadece beyaz kısmını ikişer parmak kalınlığında doğrayın. 2 su bardağı suda haşlayın, suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları iyice çırpın. İçine rendelenmiş peyniri, kıyılmış maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip, karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Orta ısılı fırında 10 dakika, üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.

MALZEMELER
1 kg. pırasa
2 su bardağı su
3 adet yumurta
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 kahve fincanı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ

* * *

Su muhallebisi
Bir tencerede nişasta ve unu iyice karıştırın. Üzerine sütü azar azar dökerek karıştırın ve malzemeyi iyice birbirine yedirin. Tencereyi ocağa oturtup, muhallebi kıvamına gelene dek, arada bir karıştırarak pişirin. Malzemeyi, istenilen kalıplara dökerek soğutun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek kalıplardan çıkarın, üzerine gül suyu döküp, bolca pudraşekeri serpin.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1.5 kg. süt
Gül suyu, pudraşekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA