ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu nohut çorbası

Bulguru üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su ile ıslatın. Beş dakika bekletip; içince kimyon, karabiber, pulbiber, tuz, salça ve unu ekleyip, iyice yoğurun. İstenilen yumuşaklığa gelince, elinizi su ile ıslatıp, hamurdan parmak şeklinde köfteler yapın. Bir tencerede sıvıyağı, ince kıyılmış soğanı ve domatesi iki dakika kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün. Kaynayınca haşlanmış nohut ve köfteleri ilave edip, 15 dakika pişirin. Limon suyu ve kuru nane ekleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber, tuz
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı haşlanmış nohut
Yarım adet limon
Kuru nane

* * *
Renkli irmik tatlısı
Kakao hariç, hamur için verilen tüm malzemeyi iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine döküp, 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için verilen malzemelerle şerbet hazırlayın. Fırından çıkardığınız hamura soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice emince, su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesip, servis tabağına alın. Kalan kırıntıları kakao ile ezip, yuvarlakların üzerine yayın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
5 çay bardağı un
1.5 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
2 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao Şerbeti:
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1 adet limon suyu

* * *
Patatesli kolay börek
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip, iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte, özleşene dek yoğurun. Elinizi unlayarak, hamurdan parçalar koparın. Bu hamur parçalarından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kızdırılmış kızgın yağda kızartın.

Malzemeler
2 adet patates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet ekmek hamuru
BİZE ULAŞIN