Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tas kebabı

1 kg. kuzu veya koyun kuşbaşı et
1 çorba kaşığı yağ
2 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
Tuz, karabiber
5 su bardağı sıcak su
Etleri ve yağı tencereye aktarın. Etler suyunu çekene dek 8-10 dakika kavurun. Soğanı sarmısakla birlikte robotta kıyın. Kıyılmış soğan ve sarmısakları etlere ilave edin. Ardından salçayı ve unu ekleyip, üç dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. En son olarak sıcak suyu katıp, yaklaşık bir saat kadar, az su kalana dek pişirin.

Diyet kurabiye
2 su bardağı kepekli un
Yarım su bardağı buğday unu
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet suni tatlandırıcı
1 çorba kaşığı tarçın
Kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, sıvıyağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun. Hazırladığınız kurabiye hamurunu yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Kenarları şekilli kalıplarla yuvarlaklar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları dizin. 180 derece fırında, 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine tarçın serpin.

Pirinç çorbası
3 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
Kırmızıbiber, tuz
Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci koyup, pişirin. Pirinçler pişince suyundan azar azar alıp yoğurdu bu suyla çırparak ısıtın. Çırpılan sıcak yoğurdu karıştırarak, pirinçlerin üzerine ilave edin. Çorbayı üç dakika daha pişirip, kuru naneyi, kırmızıbiberi ve tuzu katın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA