Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karnabahar çorbası

Karnabaharı çiçeklere ayırın. Tuzlu suda haşlayın. Karnabaharları blenderdan geçirin, tekrar suya ekleyin. Sütü de ilave edip, karıştırın. Yemeklik doğranmış soğanı yağla kavurun. Üzerine unu ekleyip, pembeleştirin. Karıştırarak çorbaya katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca üzerine kaşar peynirini ilave edin.
1 adet küçük karnabahar
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

* * *
Mısır püreli tavuk
Tavuk butlarını soğan, tane karabiber, pulbiberin yarısı, tuz ve defne yaprağıyla birlikte haşlayın. Dövülmüş sarmısak, kalan pulbiber ve dövülmüş cevizi karıştırın. Haşlanan tavuk butlarını bu karışıma bulayıp, bir saat dinlendirin. İki su bardağı suda mısır ununu ezin. Kalan suyu tuzla kaynatın, mısır ununu katın, tahta kaşıkla karıştırarak, 20 dakika pişirip, ocaktan alın. Kremayı ilave edin. Servis tabağına koyup, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tavuk butlarını da üzerine koyup servis yapın.
4 adet tavuk butu
1 çorba kaşığı pulbiber
1 adet soğan
6 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı ceviz içi
1 diş sarmısak
Tuz Mısır püresi için:
5 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı krema
Tuz

* * *
Elmalı tatlı
Yumurtaları tozşeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp, hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
4 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limonun suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 adet elma
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA