Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karides çorbası

100 gr. iç bakla
5 çorba kaşığı margarin
2 adet patates
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı köri
4 su bardağı tavuk suyu
50 gr. karides
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Baklaları geceden ıslatın. Ertesi gün margarini eritin, küçük doğranmış patates, soğan, maydanoz yaprakları ve baklayı tencereye ekleyin, çevirerek kavurun. Köriyi de ekleyip, bir-iki dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. 15 dakika pişirip, mikserle püre haline getirin ve süzgeçten geçirin. Karidesler çözüldükten sonra sıvıyağda iki dakika kavurup, tuz ve karabiber ekleyin. Çorbayı kaselere doldurup, üzerine karidesleri koyarak servis yapın.

* * *
Kadınbudu köfte
600 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
1 su bardağı un
Tuz
Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Soğanı rendeleyin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzla birlikte tencereye ekleyin. Bir adet yumurta sarısı ile haşlanmış pirinci ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırıp, hamur yapın. Elinizle hamurdan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. Bir-iki dakika tutup çıkarın. Önce una, sonra yumurta sarısına bulayın. Kızgın sıvıyağda köfteleri kızartın.

* * *
Çikolata soslu muhallebi
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı mısır unu
Süt ve pudraşekerini karıştırın. Vanilyayı ekleyerek iyice çırpın. Kısık ateşe koyun. Mısır ununu, iki çorba kaşığı sütte eritin, karışıma ekleyin. Kaynatmadan kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kup ya da puding kalıplarına dökün. Üzerine çikolata sosu döküp, fındık serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA