ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Patlıcan pizzası

2 adet patlıcan
3 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
3 diş kıyılmış sarmısak
6 dal taze soğan
4 adet domates
Tuz
Karabiber, pulbiber
100 gr. kaşar peyniri
Patlıcanların kabuklarını soymadan dilimleyin. Tuzlu suda bekletip, kurulayın. Sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp, üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Peyniri ezin, kıyılmış soğan, sarmısak, karabiber, pulbiber ve tuzla karıştırın, patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerine dilimlenmiş domates de koyup, fırında 10 dakika daha pişirin. Üzerine kaşar rendesi serpip, servis yapın.

Yumuşak kurabiye
4 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kaynar su
1 su bardağından az tozşeker
Bir tutam tuz
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
4 adet yumurta akı
100 gr. çikolata
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yumurta sarılarını bir kapta sıcak suyla çırpıp, köpürtün. Yavaşça şeker ve tuzu ilave edin. Çekilmiş cevizi ekleyin. Yumurta aklarını da ayrı bir kapta çırpıp, çikolata parçaları ile beraber karışıma ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt yayın, üzerine zeytinyağı sürün. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Fukara keşkülü
10 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı toz antepfıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN