ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Pırasa dolması

1 kg. kalın pırasa
2 adet soğan
250 gr. kıyma
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

Pırasaların beyaz kısımlarını üç parmak boyunda kesin. Az suda beş dakika haşlayın. Süzüp, kenara alın. İnce kıyılmış soğan, kıyma, pirinç, salça, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Pırasa halkalarını birbirinden ayırın. İçlerine haç doldurup, tencereye dizin. Üzerine su ve tereyağı ekleyin. Orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın, yemeğin suyuyla ılıtıp, tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirin ve servis yapın.

* * *

Çökelek salatası
100 gr. çökelek
2 adet taze soğan veya yarım kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivri biberi doğrayıp, bir kapta karıştırın. Üzerine ufaladığınız çökeleği katın. Ardından üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin ve malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına aktararak servis yapın.

* * *

Sütlü vişneli tatlı
5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
6-8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
Sosu için:
250 gr. vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker

Süt dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blenderde yüksek ayarda çekin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN