Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Reçelli kalpler

Oda sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını, pudra şekerini, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve aldığı kadar unu iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp, orta kalınlıkta açın. Her bir parçadan kalıplar yardımıyla kalp şeklinde hamurlar yapın. Hamurların orta kısımlarını bastırarak çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalplerin ortasına reçel döküp servis yapın.
MALZEMELER
250 gr. yumuşak margarin
2 adet yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Reçel

Pazı sapı kavurması
Pazı saplarının kenarlarındaki kılçıkları bıçakla temizleyip, bir santim uzunluğunda doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvıyağın yarısıyla kavurun. Üzerine pazı saplarını ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Sarmısak, nane, tuz ve limon suyunu karıştırıp, pazılara ekleyin. İki dakika pişirin.
MALZEMELER
2 demet pazının sapı
2 adet büyük boy soğan
8 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber Üzerine:
1 diş sarmısak
Tuz
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı limon suyu

Sütlü çorba
İki çorba kaşığı tereyağında unu kavurun. Ayrı bir kapta kalan yağla salçayı üç dakika kavurup, ateşten alın. Kavrulmuş unu tekrar ocağa koyup, suyu azar azar karıştırarak ekleyin. Üzerine kavrulmuş salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca üzerine sütü döküp, bir taşım kaynatın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA