Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginar dolması

Enginarların en dışta kalan yapraklarının bir sırasını koparın. Daha sonra ortasından başlayarak, iç yapraklarını, dışta üç-dört sıra kalıncaya kadar koparın. Tüylü göbek kısmını kaşık yardımıyla alın. Enginarları limonla ovun. Soğanı kıyın, üzerine nane, dereotu, pirinç, kuşüzümü, fıstık, zeytinyağı, baharatları ve tuzu koyun. Enginarların içini harçla doldurun. Dolmaları iple bağlayın. Enginarları tencereye koyun, yarısını geçecek kadar su ekleyerek 40-45 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 adet enginar
1'er adet limon ve soğan
2 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı karabiber, yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar su
Tuz

* * *

Tarçınlı havuçlu kek
Yumurtaları iyice çırpın, tozşekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Üzerine sıvıyağ, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın. 20 dakika sıcak suda bekletilmiş kayısı ve inciri robotta püre haline getirin, dövülmüş cevizle birlikte yumurtalı karışıma ekleyin. Rendelenmiş havuç, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltın, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
1 çay kaşığı tarçın
4 adet orta boy havuç
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1'er çay bardağı sıvıyağ ve süt
2 çorba kaşığı yoğurt
7'şer adet kuru kayısı ve incir
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

* * *

Çilekli dondurma
Yoğurt ve tozşekeri üç dakika çırpın. Üzerine limon suyu ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Çilekleri robottan geçirip püre haline getirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Derin bir kaba koyup, derin dondurucuda en az üç saat bekletin. Çilekle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. çilek
Yarım kg. yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA