Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soya soslu sebze sote

Havucu, kırmızı biberi ve taze fasulyeyi yıkayıp, küçükçe doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Margarini tavaya alın. Sebzeleri yağda sote edin. Soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi katın. Bir dakika daha sote edin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Mısırları ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet havuç
15-20 adet taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı mısır
2 çorba kaşığı bezelye
2 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber

* * *

Peynirli brownie
Bir tencereye tereyağı, tozşeker ve kakaoyu alıp, ısıtın. Diğer taraftan yumurtaları çırpın ve üzerine kakaolu karışımı azar azar dökerek karıştırın. Un, vanilya, kabartma tozu ve sütü ekleyin. Harcın yarısını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine didiklenmiş dil peynirini koyun ve kalan harcı da üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin

MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
200 gr. dil peyniri

* * *

Makarna cipsleri
Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirerek süzün. Daha sonra kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede mısır unu, tuz, karabiber ve pul biberi iyice harmanlayın. Makarnayı bu karışıma bulayın. Kızdırdığınız sıvıyağa makarnayı atıp, yaklaşık iki dakika, altın rengi oluncaya kadar kızartın. Diğer yanda sos malzemelerini karıştırın. Makarnanın üzerine biraz tuz serpip, sosla birlikte ılık olarak servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. kelebek makarna
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA