Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı kol böreği

Yağsız tavada kıymayı; suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun. Kavurduktan sonra üzerine soğanları ve maydanozları kıyıp, ekleyin. Baharatları da ilave edip, harcı tekrar kavurun. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürün. Yufkayı ortadan bölüp, geniş kenarına hazırladığınız kıymalı karışımı koyup, rulo şeklinde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt

* * *

Yoğurtlu irmik köftesi
Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.

400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon
Kırmızıbiber
Tuz

* * *

Kuruyemişli kek
Şeker ile yumurtayı bir kasenin içinde beş dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eledikten sonra kasenin içine ekleyin. Fındık ve cevizleri dövün. Bir çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp, kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın, harcı eşit miktarda dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çay bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1'er çay bardağı fındık, kuru üzüm, ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA