Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şiş köfte

400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 dilim ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kimyon

Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyin. Sarmısağı dövün, ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içi, tuz, karabiber, kimyonla beraber kıymaya ekleyin. Margarini, ince kıyılmış maydanozu da katın. İyice yoğurun. Daha sonra şişlere geçirerek ızgarada kızartın. Ketçap ve mayonezi karıştırarak elde ettiğiniz sosla servis yapın.

* * *

SOĞANLI PATATESLİ KEK

3 adet soğan
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber, pulbiber

Piyazlık doğranmış soğanları tereyağında 20 dakika kavurun, baharatları ekleyin. Patatesleri haşlayıp, sıcakken ezin. Üzerine yumurta, peynir, tuz, karabiber, pulbiber ve soğanları ilave edip, karıştırın. Harcı bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için; kırmızı soğanı soyup halka doğrayın. Tereyağını eritip, kısık ateşte kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Kekin üzerine kırmızı soğanı yerleştirin.

* * *

ÇİKOLATALI BİSKÜVİ
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, iyice karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz bir zemine alıp, silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA