Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli pekmez tatlısı

Cevizin bir kısmını süslemek için ayırıp, geri kalanını dövün. Ayçiçek yağı, un, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırın. 20 santim çapında bir fırın tepsisini yağlayıp, karışımı içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkarın. Sıcakken üzerine pekmez dökün. Hazırladığınız tatlıyı baklava dilimleri şeklinde kesin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı un
Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
1 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı ayçiçek yağı

* * *

Taze soğanlı börek
Hamur için bütün malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Soğanların yeşil kısımlarını iri doğrayın ve tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru 8 parçaya bölün. Unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurlardan 4 tanesini aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Üzerine soğanlı harcı yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve harcın üzerine yayın. Üzerine sıvıyağ sürüp, 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı tepeleme un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
İçi için:
2 demet taze soğan
100 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

* * *

Lor peynirli salata
1 su bardağı lor peynirini, 2 adet rendelenmiş salatalığı, 1 demet ince kıyılmış dereotunu, yarım limonun suyunu ve yeterince tuzu karıştırın. Çukur bir kaseye sıkıştırarak doldurun. Sonra kaseyi servis tabağına ters çevirerek, lor peynirli karışımı çıkarın. Üzerini kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı lor peyniri
2 adet salatalık
1 demet dereotu
Yarım limonun suyu
Tuz
Kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA