Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yulaflı mantar çorbası

Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi koyun. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 diş sarmısak
150 gr. mantar
1'er çay kaşığı biberiye, kekik ve tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Soğan kızartması
Tereyağını eritip, üzerine temizlenmiş soğanları ekleyin ve ağır ateşte 20 dakika sote edin. Diğer tarafta un, zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp, iyice yoğurun. Gerekirse biraz su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bir ceviz kadar parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın. Ortasını açıp bir adet sote edilmiş soğanı yerleştirip kapatın. Galeta ununa buladıktan sonra kızartarak servis yapın.

MALZEMELER

24 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu

Elmalı milföy tatlısı
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için; rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudraşekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudraşekerine bulayın.

MALZEMELER
5 adet milföy hamuru
1 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı tarçın




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA