Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı tuzlu kek

Yumurtaları ve sütü birlikte birkaç dakika çırpın. Karışımın üzerine zeytinyağını ekleyerek biriki dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. Daha sonra hamura beyaz peynir, zeytin, dereotu, maydanoz, tuz ve çörekotunu da katarak iyice karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını önce yağlayın, sonra unlayın. Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip, kek hamurunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı küçük doğranmış biberli yeşil zeytin
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1'er çay kaşığı çörekotu ve tuz
2'şer çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

* * *

Cevizli bulgur salatası
Bulguru çukur bir kaba alıp, üzerine bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve bir kapakla kapatıp, suyunu çekmesini bekleyin. Sırasıyla ceviz içi, maydanoz, nane ile kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Limon suyu, yağ ve tuzu da katıp, karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
1 adet domates
5 adet salatalık
1 çorba kaşığı kıyılmış nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz

* * *

İrmik tatlısı
Bir tencerede irmik, tozşeker ve sütü 10 dakika kaynatın. Su ile ıslatılmış bir kabın içine sıcakken dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına koyup, bir saat bekletin. Sos için çilekleri ve pudraşekerini önce blenderdan, ardından süzgeçten geçirin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp, servis yapacağınız kaba ters çevirin. Üzerine çilekli sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 kg. süt
Sos için:
Yarım kg. çilek
1 çay bardağı pudraşekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA