ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Enginar çorbası

Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp doğrayıp, içine atın. Unu da ekleyip, birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerlerine süt ve suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp, çorbaya ekleyin. Enginar kalbi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet enginar
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Yarım kavanoz enginar kalbi konservesi

* * *

Bezelyeli püreli et
Püre için tuzlu ve karbonatlı suda bezelyeleri 15 dakika haşlayın. Süzüp, blenderden geçirin. Bir tavada tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın ve üzerine bezelyeleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Izgarada kızartılmış bonfile dilimleri ile servis yapın.

MALEMELER
Yarım kg. tane bezelye
Yeteri kadar su
Yarım çay bardağı karbonat
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 dilim bonfile
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz

* * *

Domatesli zeytinli hamur
Milföy hamurlarını çözdürün. Orta büyüklükte fırın kaplarına alın. Üzerine yağı sürün. Domatesleri ve zeytinleri milföyün üzerine yerleştirin. Fesleğeni ve tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvıyağ
9 adet kiraz domates
10 adet zeytin
Yarım çorba kaşığı fesleğen
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN