Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates hamurlu mercimek

1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Patates
Hamuru için:
1 adet patates
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı su
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Patatesleri haşlayın, çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuzu koyup, yoğurun. Hamuru rulolar yapın, yarım santim kalınlığında kesin. Üzerine hafifçe un serpin. Kaynamış suyun içine atın. Hamurlar yukarı çıktığında kepçeyle sudan çıkarın. Geceden ıslanmış mercimeği süzün. Soğanı ve salçayı yağda kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayınca mercimek, sarımsak ve baharatları ilave edip, 15 dakika pişirin. Patatesleri hamurları ilave edip, 5 dakika daha pişirin.

* * *

Yoğurtlu soğan çorbası

8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
4 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Tencereye 8 su bardağı suyu alın. Pirinci de tencereye ekleyip, şişene dek kaynatın. Soğumaya bırakın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup, ateşte iyice karıştırın. Harca pirinçli sudan 2 çorba kaşığı alıp ılıtın. Daha sonra, pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin.

* * *

Kadayıf Böreği
500 gram tel kadayıf
3 adet yufka
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
12 adet sosis

Peynir ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Kadayıfın üçte birini yufkanın üzerine yayın. Üzerine, peynirli karışım ve sosis yerleştirin. Yağ ve sütle harç hazırlayıp, yufkanın üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA