Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şehriyeli sütlaç

Sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve kuru üzümü ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun, sütlü karışıma ekleyin. Portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Kaplara bölüştürün, üzerine tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı tel şehriye
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın

Kıymalı tart
Unun ortasını açıp tereyağı, zeytinyağı ve tuzu koyun. İki elinizle yoğurup pütürlü bir hamur elde edin. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet soğan
300 gr. kıyma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı mısır unu

Örgü poğaça
Un, yoğurt, margarin, sıvı yağ, yumurtanın akı, kabartma tozu ve tuzu yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak açın. Ortasında boşluk bırakıp kenarlardan eşit aralıklarla verev, dışa doğru kesin. Kesilen parçaları örgü olacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA